De voorbereiding loopt op rolletjes

Zoals je weet, fiets ik deze zomer van Limburg naar de zee en terug. Daar komt natuurlijk de nodige voorbereiding bij kijken, net zoals ik dat vorig jaar deed om de vooropgestelde hoogtemeters tot een goed einde te brengen. Maar tot dusver loopt alles op rolletjes. Soms zelfs letterlijk. ?

Ook dit jaar let ik dus strikt op mijn voeding en volg ik een trainingsschema onder begeleiding van een sportarts. Maar geen nieuwe actie, zonder nieuw trainingsgadget. Ik kocht vorig jaar ‘rollen’ om ook binnen de nodige kilometers af te haspelen. Die zijn gekoppeld aan Zwift, een computerprogramma waarmee ik mijn opgelegd schema ook bij koud en/of slecht weer kan volgen. Dat maakt dat ik deze winter véél meer heb kunnen fietsen, waardoor ik conditioneel veel verder sta dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

Een diëtiste van het Wit-Gele Kruis adviseerde me ook wat betreft mijn voedingspatroon. Zo eet ik nu anders wanneer ik een langere of zwaardere rit hebt gepland. Iets waar ik zelfs al de dag voordien rekening mee moet houden! Daarnaast volg ik twee keer per week ‘core-stability-oefeningen’ om mijn fietshouding nóg te verbeteren. Geen onnodige luxe wanneer ik voor de ultieme rit meer dan 17 uur op de fiets zal zitten.

En het loont… De laatste dagen heb ik al eens wat harder gefietst om mijn limieten op te zoeken en dat resulteert voorlopig in snellere tijden op de weg (met een gemiddelde snelheid van 35,7 km/h) en hogere wattages bij het beklimmen van heuvels. (Jammer genoeg zijn er geen échte bergen in Limburg.) ?

Ik moet trouwens ook iets bekennen…

Recent kocht ik een nieuwe fiets. Ik liet mijn oog vallen op de Specialized Tarmac SL7 en gelukkig stond er nog ééntje in mijn maat in de toonzaal (je moet weten: de levertermijn voor zo’n fiets is ongeveer 72 weken). Mijn nieuwe stalen ros is maar liefst 1,5kg lichter dan mijn oude Cannondale en dat merk je. Een ex-prof wist me te vertellen dat 1kg minder fietsgewicht gelijk staat aan 7kg lichaamsgewicht minder meezeulen. En aangezien ik momenteel zó hard op mijn eten let, is er nog maar weinig vet af te romen van ondergetekende.

Kortom, de voorbereidingen lopen naar wens. Ik geniet nog steeds 200% op de fiets. Alleen het weer mag voor mij wat warmer zijn. Ik ben nogal een koukleum en heb dus liever 40 graden dan 4 graden… Maar goed, ik moet toch over iets kunnen klagen hé! ?

loopt op rolletjes

En jij? Doe je mee?

Hoe kan je nu mee je schouders zetten onder deze actie? 

Je kan uiteraard financieel steunen en dat kan al vanaf 20 euro. Super-laagdrempelig en geen reden om het niet te doen, dus. Alle opbrengsten gaan integraal naar de vzw Assjette.

Of je rijdt (een stukje) mee! Alleen is natuurlijk maar alleen en het zou fijn zijn om met een aantal mensen samen te kunnen fietsen. Ik voorzie ook tijd om samen te fietsen met minder getrainde fietsers, zodat het voor iedereen leuk blijft. Die-hards mogen natuurlijk de hele rit aansluiten. 

Je kan natuurlijk ook logistiek steunen of in natura via sponsoring of via ambassadeurschap. We zijn natuurlijk al erg blij als je in jouw omgeving posters kan uitdelen en ophangen en heel wat reclame kan maken voor deze actie. Maar ook voor bedrijven die willen steunen voorzien we in return de nodige visibiliteit. Voor wat, hoort wat.

Dus, je ziet… hoe groot of klein ook je engagement, voor vzw Assjette kan je makkelijk het verschil maken via deze actie!

Pin It on Pinterest

Share This