Sinds 10 augustus is de voorbereiding écht begonnen. Na een medische screening en een duurtest, werkte Groepspraktijk Maesen en Govaerts voor mij een trainingsschema op maat uit. Aangezien ik een kleine 8000 hoogtemeters ga afleggen op slechts 3 dagen, is een dergelijke voorbereiding en een strikt trainingsschema absoluut nodig.

 

Ik gaf eerder al aan dat ik er toch wel schrik voor heb, voor die helse klimpartijen. Daarom dat ik ook de hulp inriep van Maesen en Govaerts. Ze volgen me op en adviseren me op tijd en stond, zodat ik mijn doel kan halen. Zo ben ik met hen geconnecteerd via mijn Garmin-gps en mijn STRAVA-account, waardoor ze perfect kunnen zien of ik me aan mijn opgelegde schema hou.

 

Het trainingsschema is pittig: zes dagen op zeven zit ik op mijn fiets. Niet elke dag is even zwaar, natuurlijk. Zo moet er gelukkig ook losgereden worden. Maar de intensiteit nam de voorbije weken wel toe. Gemiddeld fiets ik een 400-tal km per week en dat vraagt veel tijd.

trainingsschema

 Een 11/34 cassette (11 tandwielen, 11 tandjes op de kleinste en 34 tandjes op het grootste blad) zal me meer ‘rust’ geven om naar boven te fietsen.

Zoals ik schreef in mijn vorig blogbericht, kreeg mijn fiets recent een ‘groot onderhoud’. Ik liet ook meteen een andere cassette opleggen. In plaats van een 11/28 (11 tandwielen waarvan het kleinste 11 tandjes heeft en het grootste tandwiel er 28 tandjes heeft) heb ik het laten vervangen door een 11/34. Dat wil zeggen dat ik 6 tandjes meer heb vooraleer ik rond ben en dat geeft me de mogelijkheid om een hogere cadans aan te houden. Aangezien de zwaarste beklimmingen in Oostenrijk tot 18 à 19 procent zijn, lijkt me een 11/34 ‘comfortabeler’ om zeker boven te geraken. Als ik tijdens mijn trainingen op de Hallembaye mijn hartslag in de gaten hou, dan besef ik dat die 11/34 meer rust zal brengen. In ieder geval, morgen zal ik het weten, want dan staat de Hallembaye opnieuw op het trainingsschema.

 

Daarnaast hou ik bij wat ik eet op een dag. Ook daarin ondersteunt de dokter me. En ja, ik ben er nogal fanatiek mee bezig. Hoewel het me niet altijd lukt, probeer ik toch wel van de snoep en andere lekkernijen af te blijven. Het is natuurlijk maar een hobby, en dat mag ik niet uit het oog verliezen! Nog een dikke drie weken op mijn tanden bijten! Ginder zal ik wel kunnen genieten van de ritten, maar om dat ten volle te kunnen doen, moet ik me nog even aan mijn schema houden.

 

In ieder geval, deze week heb ik nog wat ‘relatieve rust’, om dan opnieuw nog twee weken stevig de zweep erop te leggen. Auwch… ?

 

Pin It on Pinterest

Share This