Ritten #CyclingForKris

25 sep ’20 – dag 1 – 3.924 hoogtemeters – Ritdetails

26 sep ’20 – dag 2 – 1.647 hoogtemeters – Ritdetails

27 sep ’20 – dag 3 – 2.219 hoogtemeters – Ritdetails

UPDATE!! – Wegens COVID-19 en reiscode ‘rood’ voor Oostenrijk, rij ik de ritten voor het goede doel in Pinerolo, Italië. Ontdek de nieuwe ritten hier.

 

Oostenrijk, here we come!

3 dagen, 2 getrainde benen, 1 ultiem doel

Ik ben geen Tiesj Bennoot of Wout Van Aert. Ik ben eigenlijk zelfs geen klimmer. Gelukkig heb ik dankzij het corona-thuiswerk heel wat kunnen fietsen. En er is één persoon die me telkens mee naar boven sleurt en dat is Kris Vanspauwen, de man die deze actie voor het goede doel inspireerde. 

Ontdek hier de ritten die ik eind september tot een goed einde bracht.

UPDATE!! – Wegens COVID-19 en reiscode ‘rood’ voor Oostenrijk, rij ik de ritten voor het goede doel in Pinerolo, Italië. Ontdek de nieuwe ritten hier.

Dag 1

141,63 km – 3.924 hoogtemeters

De eerste rit is meteen de zwaarste. Niet de afstand speelt me parten, maar wel de hoogte, gekoppeld aan de hellingsgraad.
Met stukken boven de 14% en op de laatste klim (De Rettenbachferner) zelfs een gemiddelde van 11%, moet ik erop letten om goed mijn krachten te doseren tijdens de hele rit.
De Rettenbachferner is één van de zwaarste bergen van Oostenrijk die je kan beklimmen!

Dag 2

114,72 km – 1.647 hoogtemeters

Deze dag is zeker minder zwaar als je gaat vergelijken met de eerste en de derde dag.
Klimmetjes met een gemiddelde van 6% vormen hier de hoofdbrok van het parcours. Er zijn wel enkele uitschieters richting de 12%, maar die zijn gelukkig op één hand te tellen.
Een echte recuperatierit kan je dit bezwaarlijk noemen, maar de benen moeten zeker gespaard blijven voor dag drie!

Dag 3

76,96 km – 2.219 hoogtemeters

Kort maar krachtig. Dat is de meeste accurate omschrijving van deze rit. Qua afstand net geen 77 km maar wel 2200 hoogtemeters bij mekaar te fietsen. Niet min dus!
Tijdens de laatste inspanning gaan we tweemaal dezelfde berg over met toppers tot 13,5%. Dat wordt afzien en zorgen dat ik de avond ervoor niet teveel drink, want klimmen is één ding, maar het afdalen is (ook al) niet echt mijn specialiteit…

Steun #BovenDeWolken en #RideToUnite

Geef jij me het nodige duwtje in de rug?

Wil je je bedrijf of organisatie positief in de kijker zetten? Ben je geïnspireerd geraakt door deze unieke fietservaringen en de doelen van Boven De Wolken en Ride To Unite?

Laat dan van je horen!

Pin It on Pinterest

Share This