Koekjes?!

Koekjes? Jochen, dat mag jij toch niet eten met je strakke trainingsschema en je strikte dieet? Dat klopt, maar jij mag wél koekjes kopen (en eten, want ze zijn lekker) en daarmee steun je rechtstreeks deze actie! Wat meer is: als je 10 pakjes koopt (30 euro), dan breng ik ze persoonlijk naar jou. Een echte meet and eat!

Geen koekjes voor mij dus. Met mijn trainingsschema gaat alles meer dan prima. Ik lig helemaal op schema. Nog iets minder dan twee maanden voor de trip en ik heb echt het gevoel dat ik mijn doel ga halen. Mijn schema wordt ook regelmatig bijgestuurd door de sportarts van Maesen-Govaerts.

Ik hou ook elke dag bij wat ik wanneer eet. ’s Morgens start ik met zelfgemaakte granola met vier stukken fruit van Fruitsnacks. Cola, chips, snoep en chocolade wordt doorheen de dag tot een minimum herleid. Maar na elke training trakteer ik mezelf op een Cécémel, want die suikers zijn goed voor de recuperatie. Ik drink ook ongeveer 1,5 liter water per dag. En dat loont!

Ik weeg me elke ochtend en hou dat plichtbewust bij. Het gewicht blijft hangen rond eenzelfde getal (en nee, dat ga ik niet aan je neus hangen!). Al merk ik wel dat mijn broeken allemaal te groot zijn geworden. Dat wil dus zeggen dat mijn spiermassa toeneemt. En dat is goed!

Sinds mijn vorige uitdaging, train ik tweemaal per week indoor bij de kiné aan mijn ‘core stability’. Is dat interessant? Wel, ik heb het lang in twijfel getrokken, maar sinds ik een powermeter op mijn fiets heb, stel ik vast dat de verdeling van het vermogen van mijn benen mooi in evenwicht is. Dat wilt zeggen dat ik efficiënter fiets en dat komt altijd een goede van eender welke fietstocht.

Het trainingsschema wordt de komende weken ook zwaarder: ik ga meer kilometers moeten malen. En ook de ritten worden zwaarder. Zodat het vermogen stilaan omhoog kan gaan.

Ik blijf ondertussen ook verder werken aan de visibiliteit van Assjette. Ze hebben ondertussen speciaal voor deze trip, handgemaakte koekjes ontworpen, zoals ik al aangaf bij het begin van deze blog. Ongelooflijk mooie en vooral lekkere koekjes! €3 voor 2 koekjes. En, als je er meer dan 10 in 1 keer besteld, kom ik ze persoonlijk brengen (maar niet in Oost- en West-Vlaanderen, dat is logistiek voorlopig niet haalbaar, maar dat begrijp je wel)!

Zo, en nu terug de fiets op! Tot binnen kort. En vergeet niet te steunen hé!

Pin It on Pinterest

Share This