Dag 3. Met (op het moment dat ik dit schrijf) nog een goeie 10 kilometer te gaan, sta ik erg dicht bij mijn doelstelling voor vandaag: Wout Van Aert het WK-goud zien winnen! Oh ja, en die andere doelstelling hebben we ook gehaald: maar liefst 8170 hoogtemeters bij mekaar gefietst. Oef… ik ben zo dankbaar dat ik dit mocht doen, dat het gelukt is en voor alle steun die we gekregen hebben.

Op deze derde en laatste dag voegden we nog een stevige 1654 hoogtemeters toe aan onze inspanningen en kloppen we af op 8170 meters in totaal over een afstand van 342,5 km. Deze laatste rit was kort en dus zwaar. Voor wie het op Strava nog wil nakijken, hebben we het effectieve parcours van vandaag (dag 3) aangepast: https://www.strava.com/routes/2745051005305563486.

dag 3

We wilden zo lang mogelijk fietsen om toch nog op tijd thuis te zijn om de WK-ontknoping te kunnen volgen (uiteraard). Slechts één klim op het programma vandaag. Die had opnieuw stukken tot 15%, maar gemiddeld ‘gelukkig’ maar 9 à 10%. Wat gek was, is dat deze rit erg zwaar was, maar veel beter te verteren dan die van gisteren, waar we toch regelmatig tegen 20% aanfietsten. We hielden het dus eenvoudig: one way up, one way down. Recht naar het hotel.

Over de drie dagen bekeken, ben ik blij dat mijn conditie perfect stand heeft gehouden. De benen zijn natuurlijk wel moe en deze trip kroop me overduidelijk in mijn kleren. Maar het was het meer dan waard. Wat een rush! Wat een kick om deze doelstelling te halen! Gesteund door jullie, via de vele berichten op WhatsApp, Facebook en Instagram werd ik als het ware naar boven geduwd. En niet te vergeten door mijn compagnon Gert Dewilde, die me drie ritten lang op sleeptouw nam. Top-gezelschap en een top-kopman. Voor mij is hij de ‘beiste van de boan!’

dag 3

Maar het zit erop. De volgende dagen zullen we nog meer foto’s en filmpjes posten en maken we het totale bedrag dat we ophaalden bekend via deze site en via de sociale media. Wil je ons daar ook nog mee naar ongekende hoogten duwen? Sponsoren kan nog steeds, dus vond je deze trip en uitdaging de moeite waard? Geef dan zeker nog een financieel duwtje in de rug ten voordele van Kom op Tegen Kanker! 

Sfeerbeelden vind je hieronder en voor exclusieve kiekjes kan je ook op mijn Instagramprofiel terecht.

Tot snel!

Pin It on Pinterest

Share This