We zijn bijna aan het fietsen rond Limburg! Op 2 en 3 september klemmen we onze voeten in de trappers! De totale route is 690 kilometer lang en bestaat in totaal uit 8 etappes. Traditiegetrouw zal onze eerste bevoorrading in een tankstation plaats vinden.  

Dag 1: klimmen, klimmen, klimmen

In de eerste dag zitten zo goed als alle hoogtemeters, met op speciaal verzoek een omweg langs de Hallembaye. We nemen de lus Voeren erbij en gaan dan door het Heuvelland tot in Vaals naar het Drielandenpunt, dit is het hoogste punt van de route. We gaan noordwaarts vanaf hier, na ongeveer 280 km hebben we de hoogtemeters gehad en stomen we door tot in Venlo op 330km waar we de nacht doorbrengen in hotel Campanille.

 

Dag 2: blik op het Noorden

De tweede dag blijven we Noordwaarts gaan tot in Mook waar we terug naar beneden gaan. Vanaf Mook volgen we de Maas tot achter Maashees waar we de Maas oversteken en door de Peel rondom Weert rijden. We fietsen dan tot in Thorn, het witte stadje, waar we terug in België komen. Langs Kinrooi, Bocholt tot in Hamont-Achel.  In Hamont nemen we een gravelstrook van ongeveer 3 km tot aan de Achelse Kluis, maar bij slecht weer skippen we deze.

We hebben dan het noordelijkste puntje van Belgisch-Limburg bereikt. We zoeken het kanaal op tot in Lommel waar we zuidwaarts de vaart tot in Leopoldsburg volgen. Hier is een laatste tussenstop voorzien. We beginnen dan aan het laatste stuk richting Laakdal, Averbode, de vallei van de Zwarte Beek om zo via Zelem tot in Loksbergen te komen waar we via de Kasteellaan de laatste kilometers tot in Stevoort fietsen.

Voor meer info en een beschrijving van elke rit, neem een kijkje op de ritpagina. Voor wie ons echt in realtime wil volgen zijn de gpx’en zijn te downloaden via deze link: https://we.tl/t-yFYbXcfLAt of via de Komoot: https://www.komoot.com/nl-nl/collection/1988131/-grenzeloos-limburgen?ref=undefined

We gaan ook via de Whatsapp-groep een live-tracker opzetten, zodat je weet waar we zitten en langs het parcours kan komen supporteren. Geef zeker een seintje via de Whatsapp-groep (klik voor de link) als je dat van plan bent!

 

Pin It on Pinterest

Share This