Vandaag is het de dag tegen kanker (georganiseerd door Kom op Tegen Kanker). Het is dan ook de ideale dag om de vraag te beantwoorden, die op ieders lippen brandt: Hebben we met de #CyclingForKris-actie ons doel behaald?

Om even je geheugen op te frissen: we hadden het plan opgevat om tijdens het WK wielrennen in Zwitserland drie ritten te rijden en per gereden hoogtemeter een euro in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker.

Toen kwam Corona. Eerst gingen we naar Oostenrijk – en uiteindelijk belandden we in la bella Italia. Achteraf gezien, gelukkig maar, want met de helse koude die ik al mocht meemaken in de bergen daar, wil ik zelf niet nadenken over de arctische toestanden die ons in beide andere landen te wachten stonden. Het werd een heel avontuur, zonder meer. We kregen zelfs een positieve vibe onze richting uitgestuurd vanweg het magazine Kerk en Leven (lees het artikel hier na). Voor wie het relaas van de ritten nog een wil nalezen, kan dit uiteraard nalezen op de blog. En los van onze actie, kan je natuurlijk nog steeds Kom Op Tegen Kanker steunen, natuurlijk!

Ik ben ongelofelijk dankbaar voor dit avontuur en voor de steun van iedereen die zijn steentje bijdroeg (of zeg maar ‘steen’ als ik denk aan sommige mensen)!

Ben je nu benieuwd wat het finale bedrag is dat we bij mekaar fietsten? We mikten op 7790 hoogtemeters (en dus ook dat bedrag in euro), en we reden er uiteindelijk maar liefst 8170. Hebben we het gehaald? Ontdek het in de onderstaande video. We onthullen het bedrag op het einde! Zo dragen we ons steentje bij tijdens deze ‘dag tegen kanker’.

Oh ja, en benieuwd wat we volgend jaar als actie zullen ondernemen? Volg dan de Facebook-pagina en het Instagram-kanaal (en uiteraard deze website). We hebben al een goed idee en gaan dat in de loop van de volgende maanden al beginnen ‘spoilen’.

Enjoy!

Pin It on Pinterest

Share This