Dag 2. De eerste rit voelde ik gisterenochtend nog stevig in mijn benen. Maar we keken er alvast naar uit om de tweede rit, richting Turijn deze keer, aan te vatten. Normaal stond deze gepland voor vandaag, maar gezien de zwaarte ervan, kozen we er toch voor om die eerst af te haspelen.

Voor wie het nog eens wil nakijken op Strava: https://www.strava.com/routes/2743924741380974692

dag 2

Oh, en we hadden zon! Wat wel een welkome afwisseling was met de ijskoude temperaturen op dag 1. Tegen de middag waren we stevig aan het zwoegen om de Col del Lys op te fietsen. Gelukkig werden we rond een uur of één beloond voor onze inspanningen met een fijn gecaterde tussenstop (Dank je wel, Birgen!) zodat we weer helemaal op krachten waren voor de rest van de rit. Er stond ons namelijk nog een tweede col op te wachten: de Colle della Dieta da Viù. Een mondvol en dat stond recht evenredig op de moeilijkheidsgraad… dat was zwoegen!

Tegen zes uur reden we dan Turijn binnen, in een rit die er toch harder op ingehakt heeft dan verwacht. Minder hoogtemeters dan op dag 1 afgemaald, maar met stukken tot 20% was het op bepaalde momenten ‘pittig’, al is dat een eufemisme, achteraf gezien. Ook heb ik vandaag tijdens één van de afdalingen ontdekt dat auto’s toch harder zijn dan ik gedacht had. Gelukkig was er alleen maar blikschade. Er moest toen nog 60 kilometer gereden worden en die tweede col wachtte ons nog op… ugh…

Maar goed, het resultaat mocht er wel zijn. Opnieuw 2751 hoogtemeters bij kunnen schrijven in ons ‘boekje’ en nog één rit voor de boeg. Die zal er, met de twee vorige ritten in de benen én het feit dat ik opnieuw stevig last heb van mijn knie, stevig op inhakken. Maar… we gaan ervoor!

Sfeerbeelden vind je hieronder en voor exclusieve kiekjes kan je ook op mijn Instagramprofiel terecht. Tot straks voor het verslagje van de laatste dag!

Voor wie het allemaal live wil volgen, geef me een seintje via +32496254575, dan voeg ik je toe aan de WhatsApp-groep.

Tot morgen!

Pin It on Pinterest

Share This