Het begint een beetje traditie te worden, maar we starten met een kleine wijziging. De route die we uitstippelden voor dag 1 is gewijzigd.

Je kan de aangepaste route nakijken via deze link: https://www.strava.com/routes/2743925288118489072.

 dag 1

We dachten: “We gaan eens voor een col…”. ?

Na een stevige maaltijd gisterenavond en een goede nachtrust (wat na die busreis ook welkom was), waren we er vanmorgen rond half tien klaar voor om te ontdekken of al de voorbereidingen en al de training eindelijk zijn vruchten zou afwerpen.

En dat viel gelukkig reuze mee. De hoogtemeters beten stevig in de kuiten, maar na 50 kilometer konden we een eerste keer een tussenstop maken, wat krachten opdoen en er dan weer vol tegenaan gaan. Dat bedoel ik dan ook letterlijk: hoewel we vrij helder weer hadden, kregen we de wind stevig op kop. En dat betekent: duwen, duwen en nog eens duwen.

Tegen half twee kwamen we dan al boven aan op de Sestiere. Oef, dat was alvast pittig! Maar ik merk dat de voorbereidingen lonen. Gelukkig maar! Aan de Col de L’Izoard (ondertussen was het al bijna vier uur) werden we met vrij frisse temperaturen geconfronteerd en zelfs wat lichte sneeuwval. Op slechts vijf kilometer van de top begon het zelfs hevig te sneeuwen! We rilden bijna van onze fiets van de kou…

Maar we hebben het gehaald. Volgens de GPS zelfs maar liefst 3700 hoogtemeters gereden vandaag!
Nu tijd voor rust en dan op naar dag 2!

En ondertussen kunnen jullie genieten van de beelden en de sfeervideo’s hieronder. Enjoy!

Voor wie het allemaal live wil volgen, geef me een seintje via +32496254575, dan voeg ik je toe aan de WhatsApp-groep.

Tot morgen!

Pin It on Pinterest

Share This